Zoeken
  • Nversluis

De dag van de directeur | 31-01-2021

In de afgelopen week ben ik als eigenaar geïnterviewd door mijn marketing team omdat het de dag van de directeur was. Dit interview wil ik graag met jullie delen.

Hoi Raymond, vertel eens wat over jezelf.

"Ik ben Raymond, papa van 2 prachtige zoons en getrouwd met een prachtige vrouw. Wij wonen met z'n vieren in Leek. Ik run Rhuisman stukadoorsbedrijf nu inmiddels alweer 3 jaar en doe dat nog altijd met een heleboel plezier."


Wat heb je hiervoor dan gedaan? "Ik werkte voorheen offshore op een boor platform als schilder. Daar heb ik heel precies en actief leren werken."


Waarom ben je daar mee gestopt? "Op een dag ergens midden in de winter, bijna net zo koud als nu, zat ik thuis omdat ik niet via de helikopter naar het boorplatform kon. Dat is iets wat heel erg veel voorkomt tijdens de winter. Ik hou er niet van om voor een lange tijd thuis te zitten. Werken vind ik leuk en dingen mooi maken daar word ik blij van. Ik wil graag het hele jaar door werken en dat kon met die baan die ik had niet."


Waarom ben je dan stukadoor geworden en geen allround schilder? "Schilderen is nooit mijn eerste keuze geweest. Ik heb al veel dingen in de bouw gedaan. Steigerbouw, timmerman, schilder en nu dus stukadoor.

Een vriend van mij was toen al een tijd stukadoor en vertelde mij daar vaak over, ik ging mij hierin verdiepen en merkte dat ik er erg enthousiast over werd. Ik heb mij ingeschreven voor een open dag voor de opleiding stukadoor en had er direct feeling mee. Wat ook niet geheel onbelangrijk is: stucen kun je het hele jaar door doen en je bent 's avonds lekker thuis!"


Wat voor soort klus hoop je ooit nog eens te mogen doen? "Er bestaan kunstenaars die muurschilderijen maken door middel van stucwerk. Ik hoop iemand te mogen ontmoeten die dat soort werk doet. Dan maak ik de muur voor diegene glad en kan hij of zij er lekker op los gaan."


Wat vind je het leukste aan je vak? "Ik ben ontzettend dankbaar voor de mensen waar ik mag stucen. Ik mag namelijk de basis van hun 'thuis' maken. Dat moment dat ik een klus oplever en de klanten super tevreden en dankbaar zijn is waar ik het allemaal voor doe."


Wil je nog wat anders kwijt? "Jazeker, ik zit voor de komende twee maanden vol maar heb voor de maand april tijd om ook jouw 'thuis' basis te maken. Stuur ons even een berichtje en ik plan je persoonlijk in!

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Wij waren laatst bij een klant die geen enkele mogelijkheid had om onze emmers met water te vullen. Deze klant was zich er niet van bewust dat wat wij op de muren smeren voor een groot deel uit water

Traditioneel stucwerk wordt het meeste uitgevoerd onder de stuc technieken. Het is een manier om wanden glad te maken doormiddel van gips of cement gebonden materialen. Dat heeft te maken met de onde