Zoeken
  • Raymond Huisman

Heb jij jouw muren al ingelijst?

Bijgewerkt op: 7 apr. 2021

Ons huis hangt vol met mooie kunstwerken van onze zoons. Van kleine lijsten met tekeningen en schilderijen, in alle kleuren van de regenboog, tot het grootte kunstwerk dat wij een paar week geleden kregen.


Wij hadden tegen onze oudste zoon (3) aangegeven dat hij een nieuwe kleur op zijn muur mocht uitkiezen. De volgende dag werd er heel hard papa geroepen van boven. Ik liep naar boven en keek om het hoekje zijn kamer binnen, hij had zelf al even de kleur uitgekozen en dit op de muur uitgetest. Want papa maakt ook zulke mooie kunstwerken terwijl hij door het raam naar mijn bus wees. Ik smolt, daarna volgde een zenuwinzinking.


Toch heeft het mij geïnspireerd dit artikel te schrijven. Al vind ik persoonlijk niet dat een gestucte wand tot een waar kunstwerk hoort, het leent zich wel om 'ingelijst' te worden. De overgang tussen plafond en muur hoeft niet per se een rechte hoek te zijn. In vele (oude) huizen wordt die overgang versiert met lijstwerk.

Lijstwerk is letterlijk een lijst om je plafond heen. Net zoals schilderij lijsten verschillende vormen, maten en stijlen hebben, geldt dat ook voor lijstwerk rondom het plafond.


Wist je dat het ook mogelijk is om licht uit uw lijstwerk te laten komen? Het lijstwerk wordt dan versiert met licht strips (meestal led) zodat er verder op het plafond geen verlichting meer nodig is. Dit geeft een heel modern en chique uitstraling.

De verlichting kan zowel op, boven als onder aangebracht worden op het lijstwerk. Elke optie heeft zijn eigen charmes.


Heb jij inspiratie of advies nodig? Onze inhouse interieur adviseur kan jou helpen om van jouw interieur een waar kunstwerk te maken. Met alle lijsten, lichten, toeters en bellen eromheen.


Je kunt een aanvraag indienen op deze pagina:

Ja ik wil een 3D interieur advies op maat!

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Wij waren laatst bij een klant die geen enkele mogelijkheid had om onze emmers met water te vullen. Deze klant was zich er niet van bewust dat wat wij op de muren smeren voor een groot deel uit water

Traditioneel stucwerk wordt het meeste uitgevoerd onder de stuc technieken. Het is een manier om wanden glad te maken doormiddel van gips of cement gebonden materialen. Dat heeft te maken met de onde