Zoeken
  • Nversluis

Hoe lang duurt het voordat stucwerk droog is?

Wij waren laatst bij een klant die geen enkele mogelijkheid had om onze emmers met water te vullen. Deze klant was zich er niet van bewust dat wat wij op de muren smeren voor een groot deel uit water bestaat.


Dat water verdampt op den duur. Als er in de ruimte waar gestuct is geen raampje open staat zul je over ramen, muren en deuren vochtdruppels zien glijden. Voorkom dit dus vooral en ventileer goed om schimmel tegen te gaan.


Er is een soort gouden regel, per millimeter stuc dat is aangebracht moet je 1 dag wachten. Nou gaat natuurlijk niet iedereen precies kijken met een liniaal hoeveel stucwerk is aangebracht daarom houden wij het volgende aan:


Zodra alle muren in de gestucte ruimte geen natte 'vlekken' meer heeft kan je beginnen met het aanbrengen van de voorstrijk zodat je daarna kan verven of behangen.

2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Traditioneel stucwerk wordt het meeste uitgevoerd onder de stuc technieken. Het is een manier om wanden glad te maken doormiddel van gips of cement gebonden materialen. Dat heeft te maken met de onde